venerdì 25 gennaio 2008

AOSTA VALLEY'S TYPICAL RECIPES (2008)

[English] CHICKEN IN WINE WITH MUSHROOMS
Cut 1 big chicken into pieces and fry it lightly in 100 gms. of butter and 2 tablespoons of oil with thyme, cloves and a hint of nutmeg. Then add 2 glassfuls of red wine and, when absorbed, sprinkle some flour on. Cook on low flame. If necessary, little by little add 1/2 litre of meat broth. After 30 mi9nutes cooking, add 250 gms. of mushrooms, possibly wild mushrooms, but also the cultivated champignons will do. Let cook so that the cooking sauce becomes fairly thick.

[Italiano] POLLO AL VINO E FUNGHI

Dividete 1 pollo grosso e possibilmente ruspante e rosolate in burro, olio e sapori (timo, chiodi di garofano e profumo di noce moscata). Un po' di farina servirà per dargli consistenza, dopo che gli avrete fatto assorbire 2 bicchieri di vino rosso. Mandate a fuoco lento allungando, quando è necessario, con il brodo. Dopo mezz'ora, aggiungete 250 gr. di funghi freschi, meglio se di bosco, altrimenti una buona qualità do "champignon". Portate al punto in modo che rimanga una salsa di fondo molto compatta. (Gericus)

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